412 čtenářů Přidat komentář

Bulgur s petrželovou omáčkou

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Slunečnici opražíme na pánvi, poté ji dáme do mixéru a společně s petrželkou, česnekem, olivovým olejem a ovesnou smetanou rozmixujeme.
  2. Amarant uvaříme dle návodu na obalu. Totéž uděláme s bulgurem.
  3. Tempeh nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi na kapce oleje. Poté vše smícháme a na talíři pokapeme petrželovou omáčkou.
  • 70 g slunečnice
  • 1 svazek petrželka (hladkolistá)
  • sůl
  • 2 stroužek česnek
  • 4 lžíce olej (olivový)
  • 200 ml smetana (ovesná)
  • 70 g amarant
  • 270 g bulgur
  • 200 g tempeh (uzený)

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.