Prémiový obsah
★★★★
6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy robotu dejte droždí a zalijte ho třetinou teplé vody, přisypte cukr a nechte 10 minut. Pak přidejte
Brambory důkladně omyjeme, ale neloupe. Poté dáme na plech rozkrájíme na půlměsíčky. Posypeme solí, mletou
Do velké mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené
Do mísy vložíme nakrájené okurky a cibuli na kolečka, osolíme a necháme odstát asi 3 hodiny. Poté přendáme
Brambory důkladně omyjeme, neloupeme a poté rozkrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou
Spojíme žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko do hustého těsta. Bílky lehce osolíme, vyšleháme sníh
Čokoládu a ořechy nasekáme na kousky, Heru utřeme s cukrem, hnědým cukrem a vejci do pěny. Pak přidáme
Zelí nakrájíme na nudličky a zalijeme studenou vodou. Asi po půl hodině scedíme vodu a zelí přelijeme
Předehřejte troubu na 220 °C. Brambory dobře omyjte, osušte a podélně i se slupkou nakrájejte na šestiny
Hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme. V druhé míse prošleháme mléko, máslo a vejce,
Všechny suché suroviny dobře smícháme. V jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme
Vytvoříme kvásek z droždí, cukr a mléka, smícháme ho s vejci, špetkou soli, másla a rozpuštěným máslem
Tak tohle je opravdová hrůza. To si rovnou můžu koupit jídlo z konzervy a horší to určitě nebude.
Dobrý recept,chutnalo všem.Udělám častěji.Doporučuji.